Yerel SEO Nedir? Yerel SEO Rehberi

SEO çalışmaları ile markalarını güçlendirmek ve satış potansiyellerini artırmak isteyenlerin karşısına sıklıkla “Yerel SEO terimi çıkar. Bu terimi net olarak anlatabilmek için ilk olarak yerel SEO nedir sorusuna kısaca cevap vermek doğru olacaktır. Yerel SEO, local SEO olarak da bilinir ve bu terim arama motorlarında ön plana çıkan bölgesel sonuçları ifade eder.

Kullanılan anahtar kelimeler ve benzeri çalışmalar işletmenin üst sıralarda yer almasını sağlar. Bu sayede işletmeler popülerlik kazanarak maddi açıdan yükselişe geçer. Yerel SEO’nun kullanıcılara da faydası vardır. Buna göre; kullanıcı herhangi bir konuda arama yaptığında en alakalı sonuca kolaylıkla erişim şansı elde eder.

Web sitenizde bu tarz SEO çalışmalarını eğer doğru şekilde yapılandırmadıysanız potansiyel müşterinizi elinizden kolaylıkla kaçırabilirsiniz. Bu çalışmalar ile işletmenizin temel tüm bilgileri düzenleyerek hedef kitlenize ve potansiyel müşterilerinize kendinizi tanıtmış olursunuz.

Yerel SEO Neden Gereklidir?

  1. Günümüzde neredeyse her kategoride binlerce işletme olması rekabeti artıran önemli bir faktördür. Bir işletmenin rakipleri arasından sıyrılması ve müşteri kazanması için yerel SEO’dan faydalanması gerekir. Bu tarz SEO çalışmaları, en başta kullanıcılara işletmenin güvenilir olduğunu gösterir. Örneğin; Antalya’da otel arayışında olan kullanıcı en doğru sonuca güvenilir ve kolay bir şekilde ulaşır.
  2. İşletmenizi ya da satışa sunduğunuz ürünleri en doğru müşterilerle buluşturma şansı elde edersiniz. Potansiyel müşteriler, genel pazarlamanın aksine herhangi bir konuda araştırma yaparken kendisi ile alakalı sonuçları kolayca bulur. Bu nedenle yerel SEO kullanımı geleneksel pazarlama yöntemlerine kıyasla daha ekonomiktir.
  3. Birçok işletme Google My Business kullanmayı gereksiz bulur. Aslında bu tamamen yanlış bir bilgidir. Çünkü Google My Business kullanmanın işletmeye çok fazla avantajı vardır. Bu uygulamayı kullanarak rakiplerinize karşı ön plana çıkabilir, birçok müşteriyi yakalayabilirsiniz.
  4. İnternette araştırma yapan kullanıcılar Google’da gördükleri sonuçlara karşı daha çok güven duyar. Özellikle bir konuda araştırma yaparken yorumlardan ve kullanıcı deneyimlerinden faydalanmak işlerin kolay hale gelmesini sağlar.
  5. Bu tarz SEO çalışması ile mobil cihazlar tarafından da bilinirsiniz. Yani yerel SEO hizmeti sadece bilgisayarda kullanılmaz. Tablet ve akıllı cihaz kullanan kişiler için de sonuçlar oldukça faydalıdır. Bu şekilde işletmeler mobil kullanıcıları da yakalama fırsatı elde ederler.

Yerel SEO Nasıl Yapılır?

Yerel SEO alanında uzman kişiler tarafından profesyonel bir şekilde yapılır. Kapsamlı çalışmalar neticesinde işlemler gerçekleşir. Yerel SEO kapsamında yapılan çalışmaları şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Konum ile ilgili başlık etiketleri
  • URL düzenlemeleri
  • Anahtar kelime kullanımı
  • Kullanıcıya yönelik içerik hazırlanması
  • Görsel optimizasyon
  • Sesli arama optimizasyonu
  • Kullanıcının işini kolaylaştıran yönlendirmeler
  • NAP düzenlemesi
  • Mobil optimizasyon çalışmaları
  • Yerel kaynaklardan faydalanma
  • Sosyal medya kullanımı
  • Google Benim İşletmem kaydı
  • Farklı arama motorlarına uygun harita kaydı
  • Backlink çalışmaları
  • Yorum etkileşimi

Yerel anlamda da vardığınızı göstermek ve yeni işler ve yeni müşteriler açısından bu SEO çalışması hayati derecede önem taşır.


Blog
Performance Max (PMAX) Reklamlarında Başarılı Sonuçlar Nasıl Alınır?
Seo İçin Takip Edilmesi Gereken En Önemli 5 Kaynak
Long Tail Keyword Nedir ve Avantajları Nelerdir?
İçeriklerinizde Etkileşimler Artıracak Tüyolar!
SEO'da Rakip Analizi Nasıl Yapılır?
Bounce Rate ve Pogo Sticking: Farkları nelerdir ?
Site İçi (One Page) SEO Optimizasyon Nedir?
WebP ve WebM nedir? Faydaları nelerdir, nasıl kullanılır?
Site Dışı SEO Optimizasyon Nedir?
Kullanıcı Deneyimi Odaklı SEO Nedir?
Google Search Console Nedir, Nasıl Kullanılır?
Google Ads Mağaza Ziyareti Dönüşümü Değer Hesaplaması
Blog Sayfasının Önemi
Mobil Uyumluluk Nedir?
En Çok Kullanılan SEO Toolları
Merchant Center Nedir?
ROI & ROAS Nedir, Nasıl Hesaplanır?
Google Ads CPA (EBM) Nedir ve Nasıl Düşürülür?
Backlink Nedir ve Nasıl Alınmalıdır?
Crawl Budget Nedir?
Whatsapp