İçeriklerinizde Etkileşimler Artıracak Tüyolar!

 

İçerik oluşturanlar her zaman ziyaretçilerine daha iyi bir deneyim sunarak etkileşime girmek ister. Bu yazımızda ürettiğiniz içeriklerle hedef kitlenizle nasıl etkileşimde bulunabileceğinizi adım adım anlatacağız.

İçeriklerin etkileşim alması, kullanıcı deneyimini (UX) sıradan içeriklere göre daha iyi seviyelere taşır. SEO açısından kullanıcıların daha fazla sitede kalmasını sağlayan bu tarz içerikler, arama motorları tarafından da sevilir ve hanenize artı olarak yazılır.

Yapılan analizlere göre, tüketicilerin yüzde 91’i interaktif içeriği daha fazla tercih ediyor.

Peki etkileşim alan içerikler ne işe yarar?

  • SEO ve kullanıcı deneyimi açısından internet sitenize artı değer sağlar
  • Güncel veriler içeren bilgiler sunar
  • Hedef kitlenin duygularına kitap ederken aynı zamanda merak uyandırır
  • Başka internet sitelerinden
  • İnternet sitenize sadık bir kullanıcı kitlesi oluşturmaya yardımcı olur
  • Başka sitelerden backlink almaya yardımcı olur
  • Kullanıcıların ilgi alanlarını tespit etme fırsatı verir

Şimdi size etkileşimli “İçerik nasıl oluşturulur?” ve “Ne tür içerikler etkileşim alır?” gibi soruların cevaplarını vereceğiz. Umarım okurken hem zevk alır hem de yararlı bilgiler öğrenirsiniz.

TESTLER

Oluşturduğunuz içeriklere son zamanların trendi olan testlerden ekleyebilirsiniz. Bu testleri çözen kullanıcılar, hem internet sitenizi paylaşabilir hem de sayfanıza gelen yorumları okuyarak ekstra etkileşim sağlayabilir.

İNFOGRAFİK

Görsellerin öne çıktığı bu dönemde verileri infografikle hedef kitleye aktarmanız size artı sağlayacaktır. Özellikle sayısal veriler içeren içeriklerde bu tip atraksiyonlar, hedef kitlenizin bilgiye daha rahat ulaşmasını sağlayacaktır.

PODCAST

Son zamanların trendi olan podcastler artık içerik üreticilerin vazgeçilmezi konumuna geldi. Ziyaretçilerinizi sayfanızla daha fazla etkileşime sokmanın bir yolu da podcastdir. Eğer içeriğinize eklediğiniz podcastleriniz de beğenilirse sabit bir hedef kitle oluşturdunuz demektir.

HESAPLAMA ARAÇLARI

İnternet sitenizdeki ilgili yazıyı ziyaret edenlere, kar payı hesaplamalarının nasıl yapılacağını yüzlerce kelime ile anlatmak yerine, hesaplama araçları sunabilirsiniz.
ETKİLEŞİMLİ FİLTRELER

Kullanıcılara, yazınızda yer alan ilgili bölüme hızlıca ulaşabilmeleri için farklı kolaylıklar sunabilirsiniz. Örneğin, içeriğe ekleyeceğiniz bir sembol ile ziyaretçiyi aradığı yere yönlendirebilirsiniz. Bu sayede kullanıcı daha hızlıca bilgiye ulaşmış olur. Bu da onun sitenizden mutlu ayrılması için büyük bir sebeptir.

ANKETLER

Oluşturduğunuz içeriklere anketler ekleyerek, kullanıcıların etkileşimini artırmış olursunuz. İçeriğinizde Twitter anketleri oluşturursanız, kullanıcılar anket sonucunu görmek için sitenizi tekrar ziyaret edecektir. Twitter anketini embed ile içeriğinize ekleyebilirsiniz.

TABLO VERİLERİ

İçeriklerinize tablolu veriler ekleyebilirsiniz. Bu tarz içerikler, düz yazılara göre, daha kolay tüketilir ve daha fazla tercih edilir. İlgili yazınızda verileri ya da sıralamaları kelimelerle değil, tablo ile vermeniz sizi daha fazla tercih edilir hale getirecektir.

SLAYTLAR

İçeriğinizle ilgili daha önceden oluşturduğunuz slaytlar varsa hemen ekleyebilirsiniz. Bunu yaparken slaytın tamamı yerine sadece kullanıcıyı ilgilendiren kısmı koymanız da içeriğinize olan ilgili artıracaktır.

Yukarıda sıraladığımız maddelere ek olarak; videolar ve sıkça sorulan sorular gibi yöntemlerle de içeriğinizin etkileşimini artırabilirsiniz.


Blog
Performance Max (PMAX) Reklamlarında Başarılı Sonuçlar Nasıl Alınır?
Seo İçin Takip Edilmesi Gereken En Önemli 5 Kaynak
Long Tail Keyword Nedir ve Avantajları Nelerdir?
İçeriklerinizde Etkileşimler Artıracak Tüyolar!
SEO'da Rakip Analizi Nasıl Yapılır?
Bounce Rate ve Pogo Sticking: Farkları nelerdir ?
Site İçi (One Page) SEO Optimizasyon Nedir?
WebP ve WebM nedir? Faydaları nelerdir, nasıl kullanılır?
Site Dışı SEO Optimizasyon Nedir?
Kullanıcı Deneyimi Odaklı SEO Nedir?
Google Search Console Nedir, Nasıl Kullanılır?
Google Ads Mağaza Ziyareti Dönüşümü Değer Hesaplaması
Blog Sayfasının Önemi
Mobil Uyumluluk Nedir?
En Çok Kullanılan SEO Toolları
Merchant Center Nedir?
ROI & ROAS Nedir, Nasıl Hesaplanır?
Google Ads CPA (EBM) Nedir ve Nasıl Düşürülür?
Backlink Nedir ve Nasıl Alınmalıdır?
Crawl Budget Nedir?
Whatsapp