Nofollow ve Dofollow Etiketi Nedir?

Sürekli birbiri ile karıştırılan iki SEO kriteri olan Nofollow ve Dofollow’u açıklayacağım,

Web sitemizden başka bir web sitesine link vereceksek SEO kriterlerini bilmiyorsanız o siteye Dofollow link vererek PageRank değerinizi aktarmış olursunuz. PageRank değerlerinizi aktarmak istemiyorsanız ne yapmanız gerekir?

 

Nofollow Etiketi

 

Web sitenizden başka bir web sitesine link veriyorsanız web sitenizin PageRank değerini aktarmış olursunuz arama motoru botlarına ise linkini vermiş olduğunuz web sitesinin güvenli olduğunu belirtirsiniz. Nofollow etiketinin kullanırsanız web sitenizin PageRank değerini aktarmamış olursunuz. Sürekli farklı web sitelerine link veriyorsanız genelde bu haber sitelerinde, forum vb. gibi sitelerde görülmektedir. Haber sitelerini veya forum siteleri gibi web sitelerini kontrol ederseniz çoğunda Nofollow etiketi kullanılır. Bunun nedeni ise arama motorları botlarına “Bu sayfadaki bağlantıları takip etmeyin” veya “İlgili bağlantıyı takip etmeyin” demelerini sağlar. Bu sayede linkini verdiğiniz web sitesi için arama motoru botları tarafından siteniz için değer kaybetmemesini sağlar.

Web sitenizde yorum kısmı açıksa yorum alanlarına ve sosyal medya kanallarına  Nofollow etiketi eklenmelidir.

 

Dofollow Etiketi

Link verdiğiniz web sitesi güvenilir ise Dofollow etiketi verilir. Farklı bir web sitesinden kendi web sitenize link verecekseniz Dofollow linki vermenizi tavsiye ederim. Arama motoru botları verdiğiniz linkten dolayı web sitenizin güvenilir olduğu için sıralamada yükseltecektir. Genelde web sitemizi yükseltmek için backlinkler satın alırız. Aldığımız backlinklerin Dofollow olmasına dikkat etmeliyiz. Dofollow aldığınız kategori için veya brand kelimemize aldığımız backlinkler web sitemizin yükselmesini sağlayacaktır.

 

Site içi bağlantılar (Internal links)

Web sitemize ait alt sayfalardan link vereceksek Dofollow etiketi ile birlikte vermeliyiz. Bu durumu biraz daha özetleyecek olursam blog içeriğimizde bir kategorimiz veya ürün hakkında bilgi verirken içeriğimizi okuyan kullanıcıların direkt kategorimize, ürün sayfamıza gitmesi için anahtar kelimelerimize link vermekteyiz. Site içi bağlantılarda Dofollow etiketini kullanırsak sayfa otoritesini arttırmış olacağız. Sayfa otoritemiz arttığı içinde anahtar kelimelerimiz, sayfalarımız aranma sonuçlarında üst sıralarda yer almasını sağlayacaktır.

 

NoFoolow ve Dofollow Etiketi Nasıl Kullanılır?

 

Şeklinde Nofollow ve Dofollow etiketi kullanılır.


Blog
Performance Max (PMAX) Reklamlarında Başarılı Sonuçlar Nasıl Alınır?
Seo İçin Takip Edilmesi Gereken En Önemli 5 Kaynak
Long Tail Keyword Nedir ve Avantajları Nelerdir?
İçeriklerinizde Etkileşimler Artıracak Tüyolar!
SEO'da Rakip Analizi Nasıl Yapılır?
Bounce Rate ve Pogo Sticking: Farkları nelerdir ?
Site İçi (One Page) SEO Optimizasyon Nedir?
WebP ve WebM nedir? Faydaları nelerdir, nasıl kullanılır?
Site Dışı SEO Optimizasyon Nedir?
Kullanıcı Deneyimi Odaklı SEO Nedir?
Google Search Console Nedir, Nasıl Kullanılır?
Google Ads Mağaza Ziyareti Dönüşümü Değer Hesaplaması
Blog Sayfasının Önemi
Mobil Uyumluluk Nedir?
En Çok Kullanılan SEO Toolları
Merchant Center Nedir?
ROI & ROAS Nedir, Nasıl Hesaplanır?
Google Ads CPA (EBM) Nedir ve Nasıl Düşürülür?
Backlink Nedir ve Nasıl Alınmalıdır?
Crawl Budget Nedir?
Whatsapp