Dijital Pazarlama Kariyerine Nasıl Başlanır?

Değişen yaşamsal dinamikler, koşulların doğurduğu yeni meslekler ve yeni kavramlar sunar. Dijital pazarlama kavramı ve mesleki tanımı da bunlardan birisidir. Bu tür hızlı gelişen meslekler ihtiyaçları karşılamak için ortaya çıkar.

Geleneksel pazarlama stratejileri yeni nesil tüketicinin algısına yönelik değildir. Yeni nesil tüketiciye hitap etmenin tek yolu dijital pazarlamadır. Satın alma davranışları değiştikçe pazarlama teknikleri de değişir. Dijital pazarlama günümüzün en parlak meslekleri arasında ilk sıralarda yer alır.

Ürün ve hizmetlerini hedef kitleye ulaştırmak, satış yapmak isteyen tüm firmaların dijital pazarlamaya ihtiyacı vardır. Bu gün artık sanal dünyada görünür ve etkin olmayan her şey yok olmaya mahkûmdur. Etkin bir dijital görünürlük ve pazarlama stratejisi geliştirecek kişinin belli becerilere ve donanıma sahip olması gerekir.

SEO araçları, organik trafik, kaliteli içerik, backlink, Google Ads gibi birçok kavram dijital pazarlama literatürünün sadece küçük bir kısmını ifade eder. Dijital pazarlama kariyerine başlamak için her şeyden önce bu alandaki kavramları, sistemleri, strateji geliştirme yöntemlerini öğrenmelisiniz.

 

Dijital Pazarlama Kariyerine Başlamak İçin Atılacak Adımlar

Henüz dijital pazarlama alanında diploma söz konusu değil. Yani üniversite eğitimi alıp bu mesleğe giriş yapılmıyor. Ancak her uzmanlık alanında olduğu gibi ancak belli bir donanım sahibi olunursa meslek icra edilebilir. Başlangıç seviyesine bu işe hazırlanmak isteyenler için atılması gerek adımlar;

  • Temel kavramları öğrenmelisiniz (Dijital pazarlama nedir, araçları nelerdir… vb.)
  • SEO alanında uzmanlaşmalısınız (SEO araçlarını kullanmak, site trafiğini arttırma yöntemlerini öğrenmek… vb.)
  • Mutlaka bir web siteniz olmalı ve sitenizi geliştirmelisiniz
  • Google Ads sertifikası gibi gerekli sertifikalara sahip olmalısınız
  • Google Analytics gibi Google araçlarının sistemini çözmelisiniz
  • Google algoritmalarının güncel değişimlerini takip etmelisiniz
  • Dijital pazarlama araçlarını kullanmayı öğrenmeli ve denemeler yapmalısınız

 

Dijital Pazarlama Deneyimi Nasıl Kazanılır?

Dijital pazarlama kariyerine başlamak bu nedenle oldukça akıllıca bir adımdır. Dijital pazarlama kariyerine başlamak için her şeyden önce dijitalde var olmanın tüm teknik detaylarını bilmek gerekir. Bu alanın bir okulu yok ama kendinizi geliştirmeniz için çok fazla fırsat bulunur. Elinizin altında bir bilgisayar ve internetiniz olduktan sonra dijital pazarlama alanında kendinizi geliştirebilirsiniz.

 

Google aramalarında ilk sıralarda çıkmak isteyen, ürün ve hizmetlerini satmak isteyen müşterileriniz olacak. Öyleyse en başta kendiniz bir web sitesi kurmalı ve bu siteyi Google sıralamasında ilk sırala çıkarmanın yollarını öğrenmelisiniz. Web sitesinin SEO çalışmalarını yapmaya başlayabilirsiniz. Dijital pazarlamada kendi stajınızı kendiniz yaratabilirsiniz. 

 

İçerik pazarlama, arama motoru pazarlaması, sosyal medya pazarlaması gibi dijital pazarlama yöntemlerini deneyebilirsiniz. Doğru adınlar atıp atmadığınızı bir SEO aracı kullanarak öğrenebilirsiniz. Sitenizin performansını ölçerek dijital pazarlamada ne kadar etkin olduğunuz görebilirsiniz. Ziyaretçi trafiği ve diğer analiz raporlarına göre yeni stratejiler geliştirebilirsiniz.


Blog
Performance Max (PMAX) Reklamlarında Başarılı Sonuçlar Nasıl Alınır?
Seo İçin Takip Edilmesi Gereken En Önemli 5 Kaynak
Long Tail Keyword Nedir ve Avantajları Nelerdir?
İçeriklerinizde Etkileşimler Artıracak Tüyolar!
SEO'da Rakip Analizi Nasıl Yapılır?
Bounce Rate ve Pogo Sticking: Farkları nelerdir ?
Site İçi (One Page) SEO Optimizasyon Nedir?
WebP ve WebM nedir? Faydaları nelerdir, nasıl kullanılır?
Site Dışı SEO Optimizasyon Nedir?
Kullanıcı Deneyimi Odaklı SEO Nedir?
Google Search Console Nedir, Nasıl Kullanılır?
Google Ads Mağaza Ziyareti Dönüşümü Değer Hesaplaması
Blog Sayfasının Önemi
Mobil Uyumluluk Nedir?
En Çok Kullanılan SEO Toolları
Merchant Center Nedir?
ROI & ROAS Nedir, Nasıl Hesaplanır?
Google Ads CPA (EBM) Nedir ve Nasıl Düşürülür?
Backlink Nedir ve Nasıl Alınmalıdır?
Crawl Budget Nedir?
Whatsapp